logo

Sernik na zimno

 

Przepis na tortownicę o średnicy 24cm.

Składniki:

herbatniki lub biszkopty do wyłożenia dna;
4 serki waniliowe 200g (moje ulubione są z OSM Garwolin);
2 galaretki owocowe (ulubiona - Dr.Oetker);
owoce z puszki, z kompotu, mrożone, suszone, świeże.

wykonanie:

Dno tortownicy wykładam herbatnikami. Na ciastka kładę np. brzoskwinie z
puszki (2 połówki zostawiam do przyozdobienia wierzchu). Do salaterki
nalewam 250ml gorącej wody i rozpuszczam w niej galaretkę brzoskwiniową.
Po wystudzeniu dodaję serki, mieszam. Gęstniejącą masę przelewam do
tortownicy. Wierzch przyozdabiam pozostawionymi owocami. Rozpuszczam
drugą galaretkę w 500ml wody, studzę, zalewam sernik i... gotowe.

Smacznego!
 

Kalendarz

« < Kwiecień 2024 > »
P W Ś C P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kram

 

 

Wspierają nas

Facebook


Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.